Allergia és asztma


Allergia

allergia40

A betegség lényege, hogy szervezetünk a számára idegen anyagokkal szemben úgy kezd el viselkedni, mintha azok behatoló kórokozók volnának. Ilyenkor a fertőzésekre adható válasz teljes tárházát felvonultathatja az immunrendszer, vagyis az érintett területen fokozza a vérkeringést, hogy azt az immunvédekezés számára hozzáférhetőbbé tegye, ennek következménye a kipirulás, duzzanat és a testhőmérséklet helyi emelkedése is. A vélt kórokozók “kimosása” érdekében pedig a nyálkahártyák váladékot termelnek. Ezekből a jelekből könnyű felismerni az allergia legjellemzőbb tüneteit, úgymint a légutak váladékozása, a duzzadt, kipirosodott bőr és nyálkahártyák, valamint a beszűkült légutak miatti légzési nehezítettség. Bár az allergiát szokás általában elbagatellizálni, hiszen gyakorlatilag népbetegséggé vált az elmúlt évtizedekben, azoknak, akik ettől szenvednek, súlyos életminőség romlást eredményez.

Minden allergia kezelés során az első feladat a reakciót kiváltó idegen anyag, vagyis az allergén azonosítása és forrásának lehetőség szerinti megszüntetésére. Egy ételallergia esetén ez viszonylag jól betartható, de annál nehezebb minden olyan esetben, amikor az allergiát kiváltó anyag terjedési útvonala a levegő. A levegő nemcsak azon jól ismert allergének számára jelent közvetítő közeget, mint a pollenek, a penészgombák és a háziporatka, melyekről köztudott, hogy megtalálhatóak a levegőben, de minden olyan vegyi anyag számára is, amely párolgás vagy gőzök formájában – akár mikroszkópikus mennyiségben – a légtérbe kerül.  Gondoljunk bele abba, hogy egy átlagos lakótér milyen jelentős részét tölti ki a levegő! Míg egy asztallap esetén megtehetem, hogy nem érek hozzá, addig a levegő nemcsak azonnal és automatikusan hozzáér bőrünkhöz, de a légzés által a légutakon keresztül testünk belsejébe is eljut.

Azon túl, hogy gyógyszerekkel különböző pontokon magát az allergiás reakciót lehet gátolni, védekezési megoldás lehet a prevenció, vagyis a reakció kialakulásának megelőzése azáltal, hogy távol kerülünk az allergénektől, például elutazunk. Sok pollenallergiában szenvedő beteg időzíti éves szabadságát a legkritikusabb időszakra, hogy megkímélje magát legalább részben a tünetek okozta szenvedéstől. Általában egy-egy pollen szezonja azonban meglehetősen hosszú is lehet és többnyire csak kivételes helyzetben lévő emberek engedhetik meg maguknak, hogy a teljes időszakot máshol vészeljék át. Azok számára, akiknél az allergént a közvetlen környezetükben, például az otthonukban, vagy a munkahelyükön kell keresni, ez a módszer sem hozhat enyhülést.

Ne hagyja, hogy az allergia tönkretegye nyugodt pihenését vagy munkája hatékonyságát! Nyugodtan fellélegezhet, van megoldás!

A Novaerus légtisztítók segítségével védett térré alakíthatja otthonát és munkahelyét is. A készülék szabadalmaztatott plazmamezője eltávolítja a levegőből az allergén hatású illékony vegyi anyagokat, elpusztítja a penészgombákat, baktériumokat és vírusokat, illetve hatékonyan roncsolja a pollenek, poratkák és egyéb anyagok felületén lévő fehérjeláncokat, amelyek az allergiás reakciók kiváltásáért felelősek.Asztma

Egy asztmásnak a mások számára észrevétlen környezeti hatások is súlyos fulladásos rohamot okozhatnak. A rohamot kiváltó irritáló anyagok döntő többségében a levegő útján érik el a légutakat és váltják ki azok hiperreaktivitását, vagyis a légcsőizmoknak a levegő áramlási útját beszűkítő összehúzódását, valamint a nyálkahártya fokozott váladéktermelését.

Gyógyszerekkel lehetőségünk van a tüneteket kezelni, vagyis alkalmazhatunk hörgőtágítókat vagy váladékoldókat, de sokkal jobb megoldásnak tűnik a megelőzés, azaz a tünetek kialakulásának a megakadályozása. Ezt a betegséget a tüdőgyógyász szakemberek már régóta kezelik szanatóriumokban, olyan intézményekben, amelyek kivételesen tiszta levegőjű helyekre épültek. Az asztmában szenvedő betegeknek időről-időre vissza kell térniük ezekre a helyszínekre regenerálódni, ahol védve vannak a tüneteiket kiváltó tényezőktől.

Aki a modern világ vívmányait élvezi, annak egyúttal szembe kell néznie az emberiség történetében korábban ismeretlen mértékű légszennyezés káros hatásaival is. Ráadásul gyorsan változó világunk kihívásai gyakran lehetetlenné teszik, hogy hosszas szanatóriumi kezeléseken tudjunk részt venni.

Kár, hogy a hegyi levegőt nem lehet hazavinni… Vagy mégis?


A Novaerus légtisztítók szabadalmaztatott plazmamezője eltávolítja a levegőből az irritáló szerves vegyületeket, hozzájárulva ezzel asztmatikus panaszai enyhüléséhez otthonában és munkahelyén is. Nem kell mást tennie, csak kapcsolja be a készüléket és lélegezzen fel!

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.