Bioaeroszolok semlegesítése

VISSZA...
Bioaeroszolok semlegesítése

SZERZŐ:
Jamie Balarashti, Study Director

INTÉZET:
Aerosol Research and Engineering Laboratories

LETÖLTÉS:

A teszt részletes dokumentációjának letöltése (angol nyelvű)

A vizsgálat célja:

Az NV800/NV900 hatékonyságának értékelése a bioaeroszolok semlegesítésében. Az eszközt négy aeroszolizált biológiai anyagon tesztelték: Staphylococcus epidermidis, MS2 bakteriofág (pathogén RNS-vírusok helyettesítője), Aspergillus niger penészgomba és Bacillus subtilis endospóra.

Az alkalmazott eljárás:

Egy nagy méretű (18,5 m3-es), zárt aeroszol-tesztkamrát használtak a potenciálisan szennyezett helyiség modellezésére és az aeroszolok estleges környezetbe jutásának elkerülésére. A kamrát egy NV800-as berendezéssel, HEPA filterrel ellátott bemeneti légbeömlő nyílásokkal, digitális belső hőmérséklet és páratartalom érzékelőkkel, külső párásítókkal (a páratartalom szabályozására), világítással, több mintavételi ponttal, aeroszol keverő ventilátorokkal és HEPA filterrel ellátott kimeneti nyílással szerelték fel, amelyeket vezeték nélküli módon távirányítással működtettek. A teszteléshez a kamrát rozsdamentes acél fúvókákkal látták el az aeroszolos minták bejuttatása céljából. Egyet a bakteriofágok és a vegetatív sejtek számára, egyet pedig a száraz por alakban előkészített gomba és baktérium spórák számára.

Eredmények értékelése:

A teszteredmények azt mutatták, hogy az NV800-as készülék rendkívül hatékonyan csökkentette a bioaeroszolok életképességét valamennyi elvégzett vizsgálatban:

99.87%-ban semlegesítette a Staphylococcus epidermidis baktériumokat

99.99%-ban semlegesítette az MS2 bakteriofágot, melyet az influenza, norovírus és más patogén vírusok általános vizsgálati helyettesítőjeként alkalmaznak

98.85%-ban semlegesítette Aspergillus niger penészgombát

86.5%-ban semlegesítette a Bacillus subtilis baktérium spórát

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.