Clostridium difficile spóraszám csökkentés

Clostridium difficile spóraszám csökkentés

SZERZŐ:
Naga Bonagiri, Scientific Officer

INTÉZET:
Airmid Health Group Ltd.

LETÖLTÉS:

A vizsgálat célja:

A Defend 1050-es készülék aeroszolizált Clostridium difficile spórákkal szembeni eltávolítási hatékonyságának ellenőrzése.

Az alkalmazott eljárás:

A Novaerus Defend 1050-es készülék aeroszolizált Clostridium difficile spórákra gyakorolt hatását egy 28,5 m3 -es zárt tesztkamrában vizsgálták. A tesztkamrában előzetesen a hőmérsékletet 20 ± 3 °C-ra, a páratartalmat 50 ± 10%-ra állították be.

A teszt során a Defend 1050-es készüléket a kamra padozatán középen helyezték el és teljes kapacitáson üzemeltették. A kontroll (háttér) mérés során a berendezés nem üzemelt.

A C. difficile spórákat meghatározott ideig porlasztották a kamrába és folyamatos mozgásban tartották egy mennyezeti ventilátor segítségével. A mintavételezést bio impaktorral végezték.

Eredmények értékelése:

A tesztelés során elért eredmények azt mutatják, hogy a Defend 1050-es készülék az első 20 percben 99,6 %-os hatékonysággal távolította el a C. difficile baktériumokat a levegőből, ezt követően pedig 99,9%-os hatékonyságot ért el 40 perc működés után.

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.