SARS-CoV-2

SARS-CoV-2 csökkenés

Szerzők:

Jamie Balarashta - Study Director, Jeffery Trolingera - Principal Investigator


Intézet:

Aerosol Research and Engineering Laboratories


LETÖLTÉS:

A teszt részletes dokumentációjának letöltése (angol nyelvű)

Vizsgálat célja:
Az NV1050 hatékonyságának vizsgálata a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírust helyettesítő aeroszolizált MS2 bakteriofág semlegesítésében.
 
Alkalmazott eljárás:
Az MS2 bakteriofágot aeroszol formában juttattuk be az NV1050-et tartalmazó 16 m3-es, lezárt környezeti bioaeroszol-tesztkamrába.
 
A kamrai bioaeroszol-koncentráció mintavételére AGI impingereket használtunk. Az összes impinger mintát sorozatosan hígítottuk, szélesztettük és három ismétlésenként számoztuk, hogy életképes bioaeroszol-koncentrációt kapjunk minden egyes mintavételi ponton és időpontban. Az NV1050 semlegesítési sebességének és hatékonyságának mérése céljából 0 időpontban, majd 15 és 30 percnél vettünk mintákat.
 
A kamrában a bioaeroszol kihívásokra adott nettó log-redukció értéket úgy kaptuk meg, hogy a kamrára vonatkozó kontroll adatokat kivontuk az NV1050-es kísérleti adatokból.
 
Az eredmények értékelése:
Az NV1050 15 perc után 99,99%-ban semlegesítette az MS2 bakteriofágot.
 
Az NV1050 viszonylag rövid idő alatt nagymértékű nettó log-redukciót mutatott, a 15 perc alatti 4,14 nettó log és a 30 perc alatti 4,59 nettó log közötti átlagos log-redukciós értékekkel.
 
A 15 perc alatti 4,0-nál magasabb nettó log-redukció azt mutatja, hogy ez az eszköz gyors és hatékony az MS2 bakteriofág semlegesítésében.

Google Analytics

Google Analytics is a service used on our website that tracks, reports traffic and measures how users interact with our website content in order for us to improve it and provide better services.